امور حسبی

امور حسبی مربوط به احوال شخصیه افراد می باشد که ممکن است در ظاهر از توجه و اهمیت کمتری برخوردار باشد
اما باید دانست که بدون داشتن مشاور و وکیل امور حسبی مجرب همین امور می تواند مشکلات و گره های بزرگ در روابط حقوقی افراد به وجود آورد که امور حسبی را می توان به اموری از قبیل:
دعاوی ارث در امور حسبی
دعاوی ارث یکی از زیر مجموعه های دپارتمان امورحسبی موسسه حقوقی و داوری اعتماد و اندیشه می باشد و جز عناوینی است که بخش زیادی از پرونده های مطرح شده در محاکم را در بر می گیرد و برای اشخاصی که به نوعی با دعاوی ارث درگیر هستند دغدغه و مشغله ذهنی وقت گیری است.
از جمله دعاوی ارث؛ اخذ گواهی انحصار وراثت که برای مشخص نمودن ورثه حین الفوت شخص متوفی و نحوه تقسیم ترکه است،
از دیگر دعاوی ارث اعتبار وصیت متوفی است که نسبت به صحت و سقم متن و امضای وصیت نامه و یا وجود وصیت نامه های معارض باهم اختلافاتی پیش می آید.
دعاوی ارث درخصوص نفقه و مهریه زوجه که معمولاً بین زوجه شخص متوفی و سایر ورثه مطرح می شود، دعاوی ارث درخصوص قبول یا رد وصیت و دعاوی ارث در اثبات و نفی نسب و… می باشند.
مطرح شدن هریک از عناوین زیر مجموعه دعاوی ارث باعث صرف انرژی و وقت زیادی می شود، درقانون مدنی و قوانین دیگر در خصوص سهمالارث طبقات مختلفه وراث و به طور کلی دعاوی ارث و همه اشخاصی که میتوانند جزئی از ورثه باشند و نحوه تقسیم ماترک متوفی و شرایط وصیت و… موادی پیش بینی شده اما با این وجود به دلایل متعدد امکان بروز اختلافات حقوقی میان وراث وجود دارد، بسیاری از این دعاوی ارث با داشتن یک مشاوره حقوقی و وکیل حاذق در این حیطه که به صورت تخصصی در قبول دعاوی ارث فعالیت می نماید، قبل از اینکه متولد شوند با راهنمایی و مشاوره تخصصی وکلای با سابقه و مجرب حل خواهد شد.
در مواردی که پرونده دعاوی ارث در محاکم تشکیل شده باشد قطعاً حضور وکیل دادگستری از صرف وقت و هزینه های اضافه جلوگیری می نماید.
برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله دعاوی ارث را مطالعه نمایید.
-
تنظیم وصیت نامه
به طور قطع در دنیای امروزی، یکی از موضوعاتی که می تواند جوامع بشری را از اختلافات شخصی و جمعی در امان بدارد، آشنایی با حقوق متقابل افراد با یکدیگر و قانون می باشد. یکی از مهم ترین آثار این آشنایی و آگاهی را می توان در پیشگیری از وقوع بسیاری از مشکلات حقوقی دانست؛ بر همین اساس موسسه حقوقی اعتماد و اندیشه، در تلاش است تا موضوع “تنظیم وصیتنامه“ را بررسی کند و راهکارهای مناسبی را برای این موضوع ارائه نماید.
وصیت نامه سندی است معتبر که به واسطه آن فرد آخرین درخواست ها و خواسته های خود را پس از مرگ تنظیم می نماید. وصیت نامه تنها شامل اموال نمیشود و علاوه بر نقل و انتقال اموال، می توان در مورد مسائل دیگر از جمله انجام بعضی امور و تعهدات در صورت قبول، بر عهدهی شخص یا اشخاص دیگری گذاشت.
هر فرد جهت اطمینان از اجرا شدن وصیت نامه اش باید تمام ضوابط و تشریفات قانونی و شرعی وصیت نامه را رعایت نماید. تنظیم وصیت نامه صحیح سبب کاهش اختلافات خانوادگی و رجوع به مراجع قضایی می شود و علاوه بر این از آخرین خواسته های شخص وصیتکننده نیز آگاه می شویم. بر همین اساس تمامی افراد برای تصمیمگیری دربارهی حقوق و اموال خود پس از مرگ، باید با قوانین نوشتن صحیح وصیت نامه آشنایی داشته باشند.
برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله انواع وصیت نامه را مطالعه نمایید.
-
ابطال وصیت نامه
جهت توضیح در مورد ابطال وصیت نامه قبل از هر چیز به تعریف آن میپردازیم. تنظیم یک وصیتنامه صحیح همراه با رعایت موازین قانونی علاوه بر آنکه آخرین اراده و خواسته وصیتکننده، پس از مرگ میباشد، بلکه موجب کاهش اختلافات وراث پس از فوت مورث شده و مانع مراجعه آنان به مراجع قضایی میشود.
علاوه بر موارد گفتهشده در صورتی که فرد مایل باشد برای امور شرعی، شخصی و مالی خود پس از فوت تعیین تکلیف کند، وصیتنامه تنظیم میکند. وصیت نامه سندی است که توسط فرد جهت تعیین تکلیف اموال و داراییها و یا انجام امر یا اموری بعد از فوتش تنظیم میشود.
برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله موارد ابطال وصیت نامه را مطالعه نمایید.
-
ابطال شناسنامه
قبل از هرگونه توضیح در مورد چگونگی و علل ابطال شناسنامه بهتر است تا توضیحی در مورد آن دهیم، شناسنامه یک سند رسمی است و شکایات مربوط به ابطال شناسنامه مربوط به احوال شخصی افراد می باشد.
همواره قانونگذار سندی را رسمی می داند که ماموران رسمی در حدود صلاحیت خود آن را صادر کرده باشند و آن سند نمی تواند موضوع انکار یا تردید قرار گیرد تنها می تواند مشمول ادعای جعل و تزویر شود. شناسنامه جزو اسناد هویتی هر فرد می باشد که از زمان تولد نوزاد به مدت 15 روز توسط اداره ثبت احوال صادر می شود.
ابطال شناسنامه فعلی و تقاضای صدور شناسنامهی جدید بنا بر دلایل قانع کننده باشد. به طور معمول ابطال شناسنامه برای کم کردن سن صورت میگیرد در این راستا بایستی شهود معرفی شوند و از طرف دادگاه نیز مساله به پزشکی قانونی برای تشخیص صحت ادعا ثابت شود. در این راستا موسسه حقوقی اعتماد و اندیشه با کادر مجرب شمارا یاری می رساند.
برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله دادخواست ابطال شناسنامه را مطالعه نمایید.
-
اصلاح شناسنامه
اصلاح شناسنامه
یکی از سازمان های دولتی ایران سازمان ثبت احوال کشور می باشد که در حوزه جمعآوری اطلاعات و آمار جمعیتی کشور ایران فعالیت دارد. سازمان ثبت احوال کشور با وظایف و عملکردی مستقل، از نهادهای زیر مجموعه وزارت کشور است.
شناسنامه یکی از اسناد هویتی در ایران می باشد که جهت بسیاری از امور مورد استفاده قرار می گیرد. با وجود کار ملی هوشمند همچنان شناسنامه ارزش حقوقی و عملی خود را دارد و از ارزش آن کم نشده است.
شناسنامه ورقه ای هویتی است که به وسیله سازمان ثبت احوال صادر و نشان دهنده پیشینه هویتی شما می باشد.
شرایط دادخواست اصلاح شناسنامه
بسیار پیش می آید که شخص نسبت به مندرجات شناسنامه خود اعتراض دارد و خواهان اصلاح آن است به طور مثال از نام خود راضی نیست یا تمایل به تعویض نام خانوادگی دارد و یا ادعا دارد که سن و تاریخ تولد او حقیقی نیست. هر شخص تنها یک مرتبه می تواند مشخصات مندرج در شناسنامه خود را اصلاح کند.
جهت انجام این کار ضرورت دارد حتماً با یک وکیل متخصص و با تجربه در زمینه اصلاح و تغییر شناسنامه مشورت نمود در این راستا موسسه حقوقی اعتماد و اندیشه بهترین مشاوره را برای انجام دادخواست اصلاح شناسنامه به شما ارائه می دهد. این نکته قابل توجه است که مگر در موارد بسیار خاص و نادر اصلاح و حذف سایر مندرجات شناسنامه مثل نام پدر یا مادر یا فرزند یا محل صدور یا محل تولد به هیچ وجه امکان پذیر نمیباشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله دلایل اصلاح شناسنامه را مطالعه نمایید.
-
تغییر نام
تغییر نام در امور حسبی
نامگذاری جزو اعمالی است که به خودی خود، مقدس می باشد. در قرآن نیز اشاره ای به این موضوع شده است و داستان «حضرت آدم(ع)» و قدرتی که خداوند به او اعطا کرده تا روی پدیدهها اسم بگذارد، نقل شده است. مصریان باستان عقیده داشتند که معنایی که در اسم وجود دارد، در مورد صاحب اسم نیز صدق میکند. مثلا اگر معنای اسمی شجاع باشد، صاحب آن اسم فردی شجاع خواهد بود.
از جمله دارایی های ارزشمندی که هر انسان دارد نام اوست که انسان از بدو تولد تا آخرین لحظه زندگی با خود دارد و حتی برای آیندگان نیز به یادگار می ماند.
به موجب ماده 20 قانون ثبت احوال، انتخاب اسامی که موجب هتک حیثیت و مقدسات اسلامی باشند، عناوین کشوری یا لشکری و القاب، نام های زننده و مستهجن، نام های نامتناسب با جنس، نام های معرف صفات مذموم و مغایر با ارزش های والای انسانی، نام هایی که موجب تحقیر اشخاص می شود به موجب قانون آن ها را جایز تغییر نام دانسته است.
گاهی اوقات شخصی بر این باور است که نام کوچک او، اسمی نیست که به آن علاقه داشته باشد و همگان او را به اسم دیگری می شناسند وی می تواند با انجام مراحل قانونی، اسم کوچک خود را تغییر دهد. نامی زیبا که مورد علاقه انسان هم باشد، باعث افزایش اعتماد به نفس و ایجاد حسی خوشایند در طول عمر می گردد. در این مقاله که توسط موسسه حقوقی اعتماد و اندیشه گردآوری شده است به شرایط و مراحل تغییر نام اشاره می نماید.
برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله دلایل شرایط لازم جهت تغییر نام را مطالعه نمایید.
-
حجر
قبل از هرگونه توضیح در مورد حجر لازم است تا به معنای لغوی آن بپردازیم، حجر در لغت به معنای منع و بازداشتن آمده است. در معنای حقوقی محجور به فردی گفته می شود که اهلیت استیفا ندارد. بر همین اساس حجر، منع شخص به حكم قانون است از اینكه بتواند امور خود را بطور مستقل و بدون دخالت دیگری اداره كند و شخصاً اعمال حقوقی خود را انجام دهد.
حجر، در تقابل با اهلیت می باشد و به معنای وضعیت حقوقی شخصی است که صلاحیت داشتن حق معینی را برای اعمال آن حق ندارد. شرایط لازم برای محجور بودن فرد عبارتند از: “صِغَر(کودکی)، جنون(دیوانگی)، فلس(ناداری)، سفه(نداشتن عقل اقتصادی).
مطابق ماده ۱۲۱۰ قانون مدنی هیچ فردی نمی تواند پس از رسیدن به سن بلوغ محجور باشد مگر در صورتی که عدم رشد یا جنون او ثابت شده باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله دلایل برسی انواع حجر در قانون را مطالعه نمایید.
-
حکم رشد
هر فردی که در جامعه زندگی می کند دارای حق و حقوقی می باشد اما امکان دارد توانایی اجرای حق را نداشته باشند به همین دلیل این دسته از افراد به حمایت قانون نیاز دارند.
یکی از اسنادی که مشخص کننده بلوغ عقلی هر فرد می باشد، حکم رشد است که عموما پس از انجام تحقیقات و جلب نظر کارشناس تخصصی صادر می شود. در حالت کلی قانون سن خاصی را برای تشخیص اهلیت اشخاص مشخص نکرده است اما این سن برای دختران نه سال قمری و برای پسر پانزده سال قمری در نظر گرفته شده است. به عبارت دیگر، دختری که به سن ۹ سالگی و پسری که به سن ۱۵ سالگی رسیده باشد بالغ خواهد بود و از دیدگاه قانون نیز فردی که به سن بلوغ رسیده باشد دارای اهلیت است و نیازی به وجود دو شرط دیگر یعنی عقل و رشد نمی باشد.
بر همین اساس مطابق تبصره ۲ ماده ۱۲۱۰ قانون مدنی فردی که به سن بلوغ رسیده است برای تصرف خود در امور مالی بایستی حکم رشد خود را اثبات کند و به عبارت دیگر برای تصرف در امور غیرمالی نیز نیاز به اثبات حکم رشد خواهد داشت. در این نوشتار موسسه حقوقی اعتماد و اندیشه شرایط لازم جهت صدور حکم رشد را بررسی می نماید.
برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله صدور حکم رشد را مطالعه نمایید.
و موارد مرتبط با این موضوعات دسته بندی نمود. دادگاهها مکلفند بدون اینکه در مورد آن امور، اختلاف و مرافعهای بین اشخاص بهوجود آمده باشد، وارد رسیدگی شوند و تعیین تکلیف نمایند.