قراردادها

بدون شک تمامی افراد در طول زندگی خود با قراردادهای مختلفی سروکار خواهند داشت و بسیارند افرادی که در این مواجهه دچار اشتباهات غیرقابل جبران خواهند شد این درحالی است که می توانند با مشورت و به همراه داشتن وکیل و مشاور حقوقی در زمان انعقاد قرارداد جلوی بسیاری طبعات منفی و خسران بار را در زندگی شخصی و حرفه ایشان بگیرند، جمله ارزشمند پیشگیری بهتر از درمان باید در این راستا نیز ملحوظ نظر قرار گیرد، موسسه حقوقی و داوری اعتماد و اندیشه با کادری مجرب آماده ارائه بهترین مشاوره تخصصی در زمینه تدوین قراردادها می باشد:
قراردا مشارکت در ساخت
قراردادهای پیمان کاری
در دنیای امروز برای انجام هر موضوعی نیاز به تخصص وجود دارد بسیاری از افراد برای انجام کارهای خوب به بهترین شکل به سراغ متخصص آن حوزه رفته و شرایط همکاری در قالب قرارداد پیمانکاری اجرا میشوند. این حوزه های تخصصی در زمینه های مختلف از جمله :خدماتی،کشاورزی، ساختمانی و… به اجرا در میآیند، به واسطهی اصول و قواعد قرارداد پیمانکاری مدیریت میشوند. قرارداد پیمانکاری که بر اساس آن کارفرما مجموعهای از اقدامات را تحت قواعد خاص به یک شخص حقیقی یا حقوقی به عنوان پیمانکار واگذار میکند،یکی از رایج ترین و مهمترین قراردادهای امروزه است. طرفین قرارداد پیمانکاری میتواند شخص حقوقی (شرکتها) و یا شخص حقیقی باشد.
کاربردهای قرارداد پیمانکاری
بسیاری از پروژههایی که امروزه با آنها سروکار داریم و در فضای کسبوکار به اجرا درمیآیند، از سری قراردادهای پیمانکاری هستند. این قراردادها که به وسیلهی اصول و قواعد ویژهای تنظیم میشوند، انواع مختلفی دارند. اما در همهی این قراردادها اصولی هست که بین همهی آنها مشترک است.
به طور کلی قرارداد پیمانکاری، قراردادی است که به موجب آن کارفرما، انجام عملی با شرایط معین و در برابر وجه معین، در مدت مشخص را به شخص حقیقی یا حقوقی به نام پیمانکار (مقاطعه کار) واگذار میکند؛ موضوع قرارداد پیمانکاری ممکن است ایجاد ساختمان، حمل و نقل و یا تهیه و تدارک کالا باشد.

موارد ضروری که باید در قرارداد پیمان کاری حتماٌ درج گردد:
- مشخصات طرفین: قید نام شرکتها به طور دقیق.
- عنوان قرارداد
- محل انجام قرارداد
- محاسبات قرارداد
- مشخصات فنی پروژه
- هزینه قرارداد پیمانکاری شرکت
- شرایط پرداخت مبالغ قرارداد
- اسناد و مدارک قرارداد
- مدت انجام موضوع قرارداد
- دیرکرد طرفین در انجام پروژه
- نظارت
- چگونگی تجهیز پروژه
- نگهداری از درصد پیشرفت پروژه و مصالح کار
- تعهدات پیمانکار
- تعهدات کارفرما
- ضمانت حسن اجرای تعهدات
- دستگاه نظارت
- مالیات پروژه
- موارد فسخ قرارداد
- اختلافات ناشی از قرارداد
- موارد متفرقه در قرارداد
- نُسخ قرارداد
- امضاء کارفرما/ یا نماینده قانونی ایشان
- امضاء پیمانکار/ یا نماینده قانونی ایشان
متون قرارداد می بایست فی مابین طرفین به صورت کاملاً صریح و روشن و بدون هیچ گونه ابهامی منعقد گردد.دقت داشته باشید که متن قرارداد باید دقیق بوده و از لفظ های قانونی و حقوقی در متن استفاده شود.
قرارداد استخدام و منابع انسانی
در تعریف منابع انسانی باید گفت استفاده از نیروز کار به منظور رسیدن به هدف و انجام موضوعی خاص مدنظر قرار دارد.
استفاده از نیروی انسانی به منظور پیشبرد اهداف سازمانی شرکت ها یکی از مهم ترین مسائلی است که همه افراد به نوعی درگیر آن خواهند بود. چه در نقش نیروی کار چه در نقض کارفرما.
همچنین در منابع انسانی فعالیت هایی همچون کارمندیابی و جذب، آموزش، حقوق و دستمزد و روابط سازمانی انجام میشود.
قرارداد از دیدگاه قانون
ماده ۱۰ قانون مدنی، اصل آزادی قراردادها را مطرح میکند. این ماده بیان میکند که افراد با رعایت قانون، عرف و شرع، میتوانند قرارداد منعقد کنند. و در هر زمینهای که خلاف قوانین نباشد میتوانند اقدام کنند. بهکارگیری افراد در قالب قرارداد کار معین و ساعتی بهعنوان یکی از نمونههای بهکارگیری منابع انسانی در دستگاههای اجرایی در قالب تبصره ماده (۳۲) قانون مدیریت خدمات کشوری مطرح شده است. تبصره این ماده بیان میکند:دستگاههای اجرایی می توانند در شرایط خاص با تأیید سازمان تا ده درصد پستهای سازمانی مصوب، بدون تعهد استخدامی و در سقف اعتبارات مصوب افرادی را بهصورت ساعتی یا کار معین برای حداکثر یک سال به کار گیرند.
علاوه بر این بند «هـ» ماده (۵۰) قانون برنامه پنجم توسعه (۱۳۸۹) : بهکارگیری افراد در قالب قرارداد کار معین (مشخص) یا ساعتی برای اجرای وظایف پستهای سازمانی فقط در سقف مقرر در قانون مدیریت خدمات کشوری مجاز است. تمدید قراردادهای قبلی بلامانع است.
این دو ماده نیز بر لزوم قرارداد تامین منابع انسانی برای سازمان ها در حدود قانون اشاره میکند. بنابراین در ادامه به نکات قرارداد تامین نیروی انسانی خواهیم پرداخت. چنانچه در مورد موارد قانونی این قرارداد نیاز به راهنمایی دارید از کارشناسان ما مشاوره دریافت کنید.
موارد ضروری که باید در قرارداد استخدام و منابع انسانی حتماٌ درج گردد:
- موضوع قرارداد
- مدت قرارداد
- مبلغ قرارداد
- نحوه پرداخت قرارداد تامین نیروی انسانی
- کسورات قانونی
- تضمین حسن انجام کار
- ناظرین قرارداد
- اسناد و مدارک قرارداد
- تعهدات طرفین
- حوادث قهریه پ
- موارد فسخ قرارداد
- حل اختلاف

از آنجایی که تعیین مفاد قرارداد بعد از امضای آن دشوار است بهتر است در هنگام تنظیم قرارداد به طور دقیق میزان مبلغ پرداختی، مهلت پرداختها و تعهدات طرفین مشخص شود. چراکه اگر به صورت دقیق مشخص نشود میتواند منشا بسیاری از اختلافات آینده گردد.
این قرارداد از سری قراردادهاییست که به کارشما جنبه قانونی میدهد. این سند، نشان می دهد چه توافقی بین طرفین صورت گرفته و نتیجه آن چه خواهد بود. در صورت بروز اختلاف نیز این قرارداد است که به عنوان یک سند میتواند به طرفین جهت حل اختلافاتشان کمک کند.
قرارداد راهاندازی کسب و کار
در قراردادهای راه اندازی و کسب و کار یا استارتاپ افرادی که دارای ایده های خلاقانه و دارای بیزینس پلن می باشند و از منابع مالی مناسبی برای عملی کردن ایده و شروع کسب و کار برخوردار نمی باشند، می تواند با جذب سرمایه مالی افرادی که تمایل به مشارکت در راه اندازی کسب و کار مربوطه دارند اقدام نمایند.
همچنین بسیاری افراد سرمایه مالی مناسب برای شروع یک کسب و کار را در اختیار دارند اما ایده و بیزینس پلن برای شروع کار در دسترسشان نیست این افراد نیز می توانند نسبت به انعقاد قرارداد کسب و کار با اشخاصی که ایده پرداز هستند و صفر تا صد شروع یک کسب کار را برنامه ریزی نمودند اقدام کنند.
اما موضوع راهاندازی کسبوکار نوپا و مشارکت دیگر اشخاص در آن، همیشه به همین سادگی نیست و این فعالیت اقتصادی نیز همانند سایر فعالیتها نیازمند رعایت قواعد حقوقی مختص به خود است. افراد بسیاری از این مسائل آگاه نیستند و الزامات و نکات فنی آن را نمیشناسند. در نهایت در جریان کار با مشکل مواجه میشوند یا در آخر به نتیجهی دلخواه نمیرسند.
قرارداد راه اندازی کسب و کار
قراردادراه اندازی کسب و کار از جمله قراردادهایی است که می تواند بین دو یا چند نفر شخص حقیقی یا حقوقی منعقد گردد افراد سرمایه های خود را اعم از اینکه مالی باشد و یا به صورت ایده و مالیت معنوی داشته باشد به صورت سهم الشرکه نقدی یا غیرنقدی را مشاعاً برای انجام کار معین در زمینه فعالیتهای تولیدی، بازرگانی و خدماتی و… برای مدت مشخص و به قصد کسب درآمد و انتفاع در کنار هم جمع نموده و تمامی مفاد بایدها و نبایدها، حقوق و تکالیف هریک طی قراردادی مکتوب می گردد.
این قرارداد یک توافق است در راستای کار و سرمایه اشخاص که این سرمایه میتواند مادی باشد یا به صورت ایده درآید.
شرایط قرارداد استارتاپ
قبل از شروع هر کاری بهتر است به طور کامل با قوانین، نکات و شرایط آن آشنا شوید تا بهتر بتوانید آن را پیش ببرید و در نهایت به نتیجهی دلخواه برسید. در مورد مشارکت در استارتاپ هم بهتر است ابتدا با شرایط و نکاتی که در نمونه قرارداد استارتاپ وجود دارد آشنا شوید تا دانش کافی جهت وارد شدن به این کار داشتهباشید.
در ادامه به بررسی مهمترین شرایطی که باید در نمونه قرارداد مشارکت استارتاپ به آن توجه کنید میپردازیم. اما فراموش نکنید که بهتر است برای موفقیت در شراکت، از یک قرارداد اصولی بهره ببرند. با دریافت نمونه قرارداد مشارکت استارتاپ یک مشارکت بیدغدغه داشته باشید.
موارد ضروری که باید در قرارداد راه اندازی کسب و کار و استارتاپ حتماٌ درج گردد:
- عنوان قرارداد
- مشخصات طرفین قرارداد
- موضوع قرارداد
- مبلغ سرمایه گذاری
- سهم افراد در سرمایه گذاری
- سهم افراد در سود و زیان
- وظایف طرفین
- حقوق طرفین
- مدت زمان قرارداد
- مکان اجرای قرارداد
- تعیین جریمه در صورت عدم پایبندی به تعهدات از سوی هر یک از طرفین
- تضمین ها
- حل و فصل اختلافات
- اصلاح قرارداد
- محرمانگی
- خاتمه قرارداد
- تعداد صفحات و نسخ و ضمائم و پیوست ها
برای این که از منازعات و اختلافات احتمالی پس از راه اندازی کسب و کار و ایجاد مشکلات فراوان که معمولاً پش از ایجاد شراکت بین افراد پیش می آید که دلیل عمده آن هم برداشت های متفاوت از حقوق و تکالیف مندرج در توافق می باشد، بهتر است از خدمات تخصصی و مشاوره ای وکلای مجرب دپارتمان قراردادها در موسسه حقوقی اعتماد و اندیشه بهرمند شوید.
قرارداد بینالمللی حمل و نقل کالا
حمل و نقل کالا یکی از کارهای بسیار مهم برای به گردش درآوردن چرخ اقتصاد و تجارت در دنیا می باشد، چرا که تمام محصولات و تولیداتی که در یک منطقه ساخته و پرداخته می شود برای اینکه به دست مصرف کننده و افراد دیگر برسند نیازمند جابجایی و حمل و نقل می باشد. به طریق اولی وقتی یک موضوع در این درجه از اهمیت قرارداشته باشد حتماً نیازمند وجود قوانین و مقررات خاص برای نظم بخشیدن به آن حیطه می باشد.
به همین منظور جابهجایی کالاها بر اساس قراردادهایی میان فرستنده و گیرنده و متصدی حمل و نقل انجام می شود که به آن قرارداد حمل و نقل بین المللی کالا گفته میشود.
در این قرارداد چگونگی حمل کالا اعم از زمان تحویل، مدت ارسال، شرایط نگهداری، بسته بندی، بیمه، بارگیری و… مشخص میشود .
روش های انجام حمل و نقل بینالمللی کالاها
- حمل و نقل هوایی
- حمل و نقل دریایی
- حمل ونقل جادهای
- حمل و نقل ریلی
- حمل و نقل از طریق خط لوله
- حمل و نقل مرکب که ترکیبی از شیوههای فوق است
قوانین حاکم بر قراردادهای حمل و نقل بین المللی کالا
هر کدام از روش های حمل و نقل که در بخش ثبلی به آن اشاره شد تحت سیطره یک سری قوانین و مقررات بین المللی قرار دارند.
حمل و نقل هوایی: قوانین و مقررات بینالمللی نظیر کنوانسیون شیکاگو مصوب 1947، کنوانسیون ورشو و اصلاحات تکمیلی
حمل و نقل جادهای: کنوانسیون سی ام آر مصوب 1956 و کنوانسیون گمرکی مربوط به حمل و نقل بینالمللی کالا در جادهها تحت عنوان کارنه تیر مصوب 1959
حمل و نقل دریایی: کنوانسیون بروکسل، پروتکل لاهه ( اصلاح کنوانسیون بروکسل)، کنوانسیون هامبورگ و کنوانسیون سازمان ملل متحد راجع به حمل و نقل مرکب بین المللی کالا موسوم به کنواسیون ژنو و مقررات روتردام راجع به قرارداد حمل و نقل دریایی کالا
علاوه بر مقررات بینالمللی، قوانین داخلی کشورها، مقررات اصطلاحات بازرگانی بینالمللی که «اینکوترمز» نیز به آنها گفته میشود به عنوان منابع تعیین حقوق و تکالیف طرفین قرارداد حمل و نقل بین المللی کالا مورد نظر قرار میگیرد.
شرکت های حمل و نقل بین المللی کالا
اشخاص حقوقی در قالب شرکت های حمل و نقل بین المللی کالا شامل فعالیتهای فورواردر Forwarder و کریر Carrier و مشغول به فعالیت هستند که به منظور هماهنگی برای تحویل بار در مبدا و رساندن سالم و با کیفیت در مقصد می بایست فعالیت های بسیار زیادی را در قالب ارتباط با افراد حقیقی و یا حقوقی دیگر داشته باشند.
بررسی فعالیت شرکت های حمل و نقل
الف) در شرکت هایی که فعالیت فورواردری انجام می دهند صفر تا صد هماهنگی های مربوط به رساندن کالا به مقصد در حیطه وظایف این اشخاص می باشد، به طوری که این شرکت ها با بستن قرارداد با مشتری نسبت به جابجایی بار اقدام می کنند اما اقدام آن ها تنها ایجاد هماهنگی و واسطه گری است اما شذکا های کریر درواقع خودشان با استفاده از ابزارآلات حمل و نقل که در اختیار شرکت دارند نسبت به جابجایی اقدام می نمایند، در این میان قراردادهای زیادی وجود دارد که هر کدام می بایست تحت نطارت افراد باتجربه و مطلع از قوانین حمل و نقل بین المللی و قوانین داخلی منعقد گردد.
وظایف کریر (Carrier)
- انعقاد قرارداد حمل و صدور راهنامه
- تهیه اسناد و مدارک برای امکان سفر از قبیل کارنه تیر، کارنه دوپاساژ، دوزبلاغ، ویزا، بیمه نامه، گواهی قبولی و…
- تودیع ضمانت نامههای لازم به ارگانهای ذیربط جهت اخذ مدارک و اسناد ضروری
- تعیین کامیون مناسب برای حمل با توجه به مهلت مقرر در قرارداد
- تحویل گرفتن کالا از فروشنده یا فورواردر و نظارت بر بارگیری کامیون از طریق تطبیق مندرجات اسناد حمل با محموله
- ارائه اسناد مربوط به مقامات گمرک از مبدا تا مقصد راهنامه و مراقبت در سالم نگه داشتن پلمپهای گمرکی
- رعایت مسیر مشخص شده و مدت زمان حمل کالای ترانزیتی که مقامات گمرکی تعیین میکنند تحویل کالا به گیرنده در محلهایی که به وسیله مقامات گمرکی تعیین و اجازه داده میشود
- رعایت مسیر و مدت زمان حمل کالا بر اساس قراداد حمل
- تخلیه یا نظارت بر تخلیه و شمارش کالا
- امضای اسناد کسر و اضافه و آسیب دیدگی
- دقت در تحویل محموله به مقصد و اخذ گواهیهای مربوطه
وظایف فورواردر (Forwarder)
- صدور پروفرمای حمل
- انعقاد قرارداد حمل با صاحب کالا
- صدور بارنامه
- جمع آوری (برحسب درخواست صاحب کالا و قرارداد حمل)
- انبارداری بار (برحسب درخواست صاحب کالا و قرارداد حمل)
- بسته بندی بار(برحسب درخواست صاحب کالا و قرارداد حمل)
- بیمه باربری (برحسب درخواست صاحب کالا و قرارداد حمل)
- انجام تشریفات گمرکی در مبدا و برحسب کار
- انعقاد قرارداد با موسسات مختلف حمل کننده و اخذ راهنامه یا بارنامه دریایی، زمینی، هوایی
- کسب اطلاعات لازم از جریان حمل و ارائه اطلاعات کسب شده به صاحب کالا برحسب قرارداد منعقده بین صاحب کالا و شرکت حمل و نقل تحویل کالا به گمرک مقصد (ایران) در حمل و نقل زمینی و امضا صورت مجالس کسر و اضافه تخلیه
- اخذ صورت مجالس کسر و اضافه و آسیب دیدگی کالا و دست خوردگی و ترخیصیه از نماینده خط حمل دریایی و هوایی و انجام سایر وظایف در ارتباط با سایر مسئولیتها
- انجام تسویه حساب با طرفهای ذیربط
- اعلام ورود کالا به صاحب کالا
قرارداد سرمایهگذاری و تامین مالی
قرارداد فاینانس یا سرمایه گذاری و تامین مالی در مواردی پیش می آید که اشخاص برای انجام کارها و پلن های اقتصادی نیاز به جمع آوری سرمایه های مالی و تخصصی دارند.
وقتی منابع مالی برای انجام فعالیتهای تجاری، سرمایه گذاری و انجام خریدها، جذب میشود، به این عمل، تامین سرمایه یا تامین منابع مالی گفته میشود.
بسیار دیده شده است که افراد برای تامین مالی و سرمایه مورد نیاز از وام های بانکی استفاده می کنند، در مواردی هم با فروش سهام و قراردادهای پیمانکاری و پروژه ای تامین سرمایه مورد نیاز را انجام می دهند.
انواع روشهای تامین مالی پروژه ها و مهم ترین روش استقراض برای تامین مالی چیست
در این قسمت، مهمترین روش های تامین مالی پروژه ها و مهم ترین روش استقراض برای تامین مالی ، بررسی خواهد شد. ما این روشها را به دو نوع روش های تامین مالی داخلی و روشهای تامین منابع مالی خارجی تقسیم میکنیم.
روش های تامین مالی داخلی
به این روشها، روش های تامین مالی داخلی یا فاینانس داخلی نیز گفته میشود. اصلیترین راه در این روش، تامین مالی با کمک صندوق توسعه ملی است و شرایط خاص خود را دارد.
روشهای تامین منابع مالی خارجی
تامین مالی خارجی و مدیریت سود آن با دو روش استقراضی و سرمایه گذاری انجام میشود.
روش استقراضی نیز، اقسام مختلفی دارد و به انواع زیر تقسیم میشود:
- فاینانس (finance) یا تامین مالی شرکتی یا تامین مالی پروژه ای ، معمولا به منظور تامین مالی بلند مدت استفاده میشود و میان کشور وام گیرنده و کشور پرداخت کننده منعقد میشود.
- ریفاینانس (Refinance)معمولاً برای اهداف تامین مالی کوتاه مدت ، مفید است. واردکنندگان و تاجران زیادی از این روش استفاده میکنند.
- یوزانس ( Usance) که با ارائه برات مدت دار همراه است.
البته از طرف دیگر، روشهای تزریق سرمایه به دو دسته استقراضی و غیراستقراضی (تامین از طریق فروش سهام) تقسیم میشود.
نمونه قرارداد finance یا قرارداد مالی چیست
نمونه قرارداد فاینانس (finance) یا قرارداد مالی ، یک نمونه تفاهم نامه تامین مالی است که برای تامین هزینههای اجرایی، هزینههای زیربنایی و تأمین مالی خارجی استفاده میشود و حتی یکی از روشهای تامین مالی پروژه های عمرانی است. تامین مالی با اهداف کوتاه مدت ، میان مدت و بلند مدت و در محدوده داخلی یا خارجی انجام میشود. بنابراین، لازم است توافق نامهای امضاء شود و به این رابطه تجاری، چارچوب حقوقی بدهد. این تفاهم نامه، نمونه قرارداد اعطای تسهیلات مالی یا فاینانس است که به آن نمونه قرارداد تامین مالی فاینانس نیز گفته میشود.
نمونه قرارداد فاینانس چه مزایایی دارد؟
مهمترین مزایای نمونه قرارداد حمایت مالی یا فاینانس را مرور میکنیم:
- توسعه سطح سرمایه گذاری و تامین مالی پروژه
- آگاهی کامل از نحوه اجرای پروژه
- آگاهی از زمان دقیق پرداختهای پروژه
- تطابق شرایط فاینانس با قواعد اجرایی، اداری و فنی کشور
- توسعه زیرساختها و بهبود تولید
- مدیریت بهینه منابع از طریق یک نمونه قرارداد تامین مالی پروژه